Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 10. Fajtaleírás

10. Fajtaleírás

Budapesti Tollaslábú Gólyás.


Budapesti Tollaslábú Gólyás

 

 

Származási hely: Budapest és környéke, ahol a bécsi tollaslábú gólyásokból, illetve kékekből (Stockblau) a magyar tenyésztők Ízlésének megfelelő jegyekkel rögzítették.

 

 

A küllem főbb jellemzői: Erőteljes testfelépítésű röpgalamb. Mérsékelten meredek tartású, középmagas állású, nagy lábtollú fajta.

 

 

Fej: Sima, rövid, a fejtető lapos. A homlok a csőrtő irányában enyhén húzott és elkeskenyedő, a csőrgerinchez enyhe töréssel csatlakozik.

 

 

Szem, szemgyűrű: A szivárványhártya kékesszürke, a szemgyűrűk keskenyek, egysorosak, sima felületűek, kékes árnyalatú sötétszürkék.

 

 

Csőr: Közepesnél rövidebb, enyhén lefelé irányuló, sötét szaruszínű. Az orrdudorok kicsik, sima felületűek, fehéren porozottak.

 

 

Nyak: Közepes hosszúságú, tőben vastag, a fej felé elvékonyodó, függőleges tartású. A toroktáj kimetszett.

 

 

Mell: Széles, jól izmolt, enyhén emelt és kissé előredomborodó.

 

 

Hát: Váliban széles, a farok felé keskenyedik és egyenletesen lejt.

 

 

Szárnyak: Szélesek, erőteljesek, szorosan a testhez simulók.

 

 

Farok: Középhosszú, zárt, a hát irányát követi, a talajt nem érinti.

 

 

A kormánytollak száma: 12

 

 

Lábak: Közepes hosszúságúak. A karmok feketék.

 

 

Tollazat: Dús, testhez simuló. A combot, hosszú sarkantyútollak, a csüdöt és az ujjakat a talajra tányérszerűen fekvő, 8-10 cm hosszú tollak fedik (gatyás) Szín- és rajzváltozatok: Gólyás, melynek alapszíne fehér, az elsőrendű evezők kivételével, melyek sötétszürkén szegélyezettek.

 

 

Súlyos hibák: Nagy test, vízszintes testtartás, rövid nyak, durva fej, fehér evező vagy szegett kormánytollak, hiányos, rövid, színes lábtollazat. A fejen és a nyakon erős elszíneződés.

 

 

Enyhe hibák: Domború vagy homorú homlok, világos szemgyűrű, az előírtnál hosszabb vagy rövidebb csőr, enyhén vérerezett szivárványhártya.

 

 

Az értékmérő küllemi jegyek elbírálásának sorrendje: Fej, szem, szembőr, alak, testfelépítés, rajz, toliszerkezet, csőr.

 

 

Röpkövetelmény: 1 óra hosszidő

 

 

Gyűrűméret: 10 mm

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!