Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 10. Fajtaleírás

10. Fajtaleírás

Budapesti Tollaslábú Gólyás.


Budapesti Tollaslábú Gólyás

 

 

Származási hely: Budapest és környéke, ahol a bécsi tollaslábú gólyásokból, illetve kékekből (Stockblau) a magyar tenyésztők Ízlésének megfelelő jegyekkel rögzítették.

 

 

A küllem főbb jellemzői: Erőteljes testfelépítésű röpgalamb. Mérsékelten meredek tartású, középmagas állású, nagy lábtollú fajta.

 

 

Fej: Sima, rövid, a fejtető lapos. A homlok a csőrtő irányában enyhén húzott és elkeskenyedő, a csőrgerinchez enyhe töréssel csatlakozik.

 

 

Szem, szemgyűrű: A szivárványhártya kékesszürke, a szemgyűrűk keskenyek, egysorosak, sima felületűek, kékes árnyalatú sötétszürkék.

 

 

Csőr: Közepesnél rövidebb, enyhén lefelé irányuló, sötét szaruszínű. Az orrdudorok kicsik, sima felületűek, fehéren porozottak.

 

 

Nyak: Közepes hosszúságú, tőben vastag, a fej felé elvékonyodó, függőleges tartású. A toroktáj kimetszett.

 

 

Mell: Széles, jól izmolt, enyhén emelt és kissé előredomborodó.

 

 

Hát: Váliban széles, a farok felé keskenyedik és egyenletesen lejt.

 

 

Szárnyak: Szélesek, erőteljesek, szorosan a testhez simulók.

 

 

Farok: Középhosszú, zárt, a hát irányát követi, a talajt nem érinti.

 

 

A kormánytollak száma: 12

 

 

Lábak: Közepes hosszúságúak. A karmok feketék.

 

 

Tollazat: Dús, testhez simuló. A combot, hosszú sarkantyútollak, a csüdöt és az ujjakat a talajra tányérszerűen fekvő, 8-10 cm hosszú tollak fedik (gatyás) Szín- és rajzváltozatok: Gólyás, melynek alapszíne fehér, az elsőrendű evezők kivételével, melyek sötétszürkén szegélyezettek.

 

 

Súlyos hibák: Nagy test, vízszintes testtartás, rövid nyak, durva fej, fehér evező vagy szegett kormánytollak, hiányos, rövid, színes lábtollazat. A fejen és a nyakon erős elszíneződés.

 

 

Enyhe hibák: Domború vagy homorú homlok, világos szemgyűrű, az előírtnál hosszabb vagy rövidebb csőr, enyhén vérerezett szivárványhártya.

 

 

Az értékmérő küllemi jegyek elbírálásának sorrendje: Fej, szem, szembőr, alak, testfelépítés, rajz, toliszerkezet, csőr.

 

 

Röpkövetelmény: 1 óra hosszidő

 

 

Gyűrűméret: 10 mm

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!