Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 15. Fajtaleírás

15. Fajtaleírás

India Pávagalamb

India Pávagalamb

Erős hatást keltő testét teljesen tollal befedett, vízszintes testtartású és közepes nagyságú galamb. A farok kissé tölcsér formájú és felemelt tartású. Rövid lábtollak és többféle fejfelépítés.

Fej: arányban van az erős testtel, hosszúkás, lehet sima, kontyos, kerek konty rozettával, boltozatos homlok.

Csőr: középhosszú, nem túl vékony, hússzínű a fehéreknél, sárgáknál, vörösöknél, pajzsosaknál és színes farkúaknál. Szaru színű a dun (sötétbarna, szürkésbarna) fakókéknél, fakókékkovácsoltnál és tükrös farkúaknál. Fekete a feketéknél és kékeknél. A csőrdudor kicsi és sima.

Szemek: fehér fej esetén sötétek. Egyéb esetben narancs, gyöngyszínű vagy sötét. Szemgyűrű keskeny, színe a tollazattal harmonizál.

Mell: széles, kerekített.

Nyak: középhosszú egyenesen tartott, nem rezeghet.

Hát: széles, kerek, 3-4 cm a nyak és a farok között. Faggyúmirigy hiányzik.

Szárnyak: a farok alatt hordva nem érintheti a földet.

Farok: nagy, a tollak egymást fedik, kissé tölcsér formájú. A fejnél 4 cm-rel magasabb hordott. Hátulról nézve, nem lehet kisebb háromnegyed körívnél.

Lábak: középhosszúak, nem spiccelhet, minden ujjnak egészen a földön kell lenni. Rövid tollakkal tollazattal, a lábujjak is fedettek.

Tollazat: dús, nem lehet ritka.

Színek:

Egyszínűek: fehér, fekete, dun(sötétbarna, barnásszürke) fakó, vörös, sárga, kék fekete szalagokkal, kékkovácsolt, fakókék, fakóké-kovácsolt, milky, sokszínű(almond)

Tükrösfarkú: vörös, sárga.

Színesfarkú: fekete, vörös, sárga, kék.

Fehérfarkú: fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Pajzsos: fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Tarka: fekete, dun, vörös, sárga, kék fekete szalaggal, kékkovácsolt, fakókék, fakókékkovácsolt, milky. A színeloszlás arányos legyen, lehetőleg a szárny és a farok is tarka legyen (fehér nem lehet)

Színmutatók: Minden színnek egyenletesnek, teltnek illetve tisztának kell lennie. Tükrös széles, folyamatos, fehér farok csíkkal. Színes farok lehetséges színes, fehérfarok lehetséges fehér felül- és alulpárnázott. Pajzsos 7-12 fehér szárnytoll.

Durva hibák: Túl kicsi keskeny test, rezgőnyak, felemelt tartás, himbálódzás, nem eléggé fent hordott farok, hézagos farok, nem eléggé kerek farok forma, lábujjakon járás, nagyon mély állás, nagyon rövid lábtollazta, hiányos konty, lapos homlok, túl hosszú csőr, hiányos színek, durva rajzolati hibák.

Értékelés: Összbenyomás – Testforma - testtartás és testnagyság, farok forma- Farok tartás és farok nagyság- Nyak és fejpontok -Állás és lábtollazat- Színek és rajzolatok.

Gyűrűnagyság: 10 mm

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!