Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 15. Fajtaleírás

15. Fajtaleírás

India Pávagalamb

India Pávagalamb

Erős hatást keltő testét teljesen tollal befedett, vízszintes testtartású és közepes nagyságú galamb. A farok kissé tölcsér formájú és felemelt tartású. Rövid lábtollak és többféle fejfelépítés.

Fej: arányban van az erős testtel, hosszúkás, lehet sima, kontyos, kerek konty rozettával, boltozatos homlok.

Csőr: középhosszú, nem túl vékony, hússzínű a fehéreknél, sárgáknál, vörösöknél, pajzsosaknál és színes farkúaknál. Szaru színű a dun (sötétbarna, szürkésbarna) fakókéknél, fakókékkovácsoltnál és tükrös farkúaknál. Fekete a feketéknél és kékeknél. A csőrdudor kicsi és sima.

Szemek: fehér fej esetén sötétek. Egyéb esetben narancs, gyöngyszínű vagy sötét. Szemgyűrű keskeny, színe a tollazattal harmonizál.

Mell: széles, kerekített.

Nyak: középhosszú egyenesen tartott, nem rezeghet.

Hát: széles, kerek, 3-4 cm a nyak és a farok között. Faggyúmirigy hiányzik.

Szárnyak: a farok alatt hordva nem érintheti a földet.

Farok: nagy, a tollak egymást fedik, kissé tölcsér formájú. A fejnél 4 cm-rel magasabb hordott. Hátulról nézve, nem lehet kisebb háromnegyed körívnél.

Lábak: középhosszúak, nem spiccelhet, minden ujjnak egészen a földön kell lenni. Rövid tollakkal tollazattal, a lábujjak is fedettek.

Tollazat: dús, nem lehet ritka.

Színek:

Egyszínűek: fehér, fekete, dun(sötétbarna, barnásszürke) fakó, vörös, sárga, kék fekete szalagokkal, kékkovácsolt, fakókék, fakóké-kovácsolt, milky, sokszínű(almond)

Tükrösfarkú: vörös, sárga.

Színesfarkú: fekete, vörös, sárga, kék.

Fehérfarkú: fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Pajzsos: fekete, vörös, sárga, kék, kékkovácsolt.

Tarka: fekete, dun, vörös, sárga, kék fekete szalaggal, kékkovácsolt, fakókék, fakókékkovácsolt, milky. A színeloszlás arányos legyen, lehetőleg a szárny és a farok is tarka legyen (fehér nem lehet)

Színmutatók: Minden színnek egyenletesnek, teltnek illetve tisztának kell lennie. Tükrös széles, folyamatos, fehér farok csíkkal. Színes farok lehetséges színes, fehérfarok lehetséges fehér felül- és alulpárnázott. Pajzsos 7-12 fehér szárnytoll.

Durva hibák: Túl kicsi keskeny test, rezgőnyak, felemelt tartás, himbálódzás, nem eléggé fent hordott farok, hézagos farok, nem eléggé kerek farok forma, lábujjakon járás, nagyon mély állás, nagyon rövid lábtollazta, hiányos konty, lapos homlok, túl hosszú csőr, hiányos színek, durva rajzolati hibák.

Értékelés: Összbenyomás – Testforma - testtartás és testnagyság, farok forma- Farok tartás és farok nagyság- Nyak és fejpontok -Állás és lábtollazat- Színek és rajzolatok.

Gyűrűnagyság: 10 mm

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!