Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 16. Fajtaleírás

16. Fajtaleírás

Lengyel Hiúz

Lengyel Hiúz

Kitenyészési hely: Nyugat-Galliciából származó fajta, ahol mintegy másfél százada pikkelyes szárnypajzsú mezei galambok, valamint begyesek (feltehetőleg sziléziai begyesek) keresztezésével állították elő. Első példányai 1870 körül kerültek Németországba.A fajta mai testarányainak elérése német tenyésztők érdeme, amelyet a mondai fajta bekeresztezésével érték el az 1960-as években. A fajtát napjainkban az egész világon ismerik és kedvelik.

Összbenyomás: Erőteljes haszongalambfajta, melle feltűnően széles és mély, súlya 500-600gr.

Fej: Nagy, sima, homloka mérsékleten magas és széles.

Szemek: Az írisz színe a pirostól a narancsszínűig terjedhet. A szemgyűrűk keskenyek, simák, finomak, kékesszürkék, a vörösöknél és sárgáknál világosak.

Csőr: Hosszú, sötétszínű, a vörösöknél és sárgáknál viaszszínű.

Nyak: Rövid és széles, begyét egészen enyhén felfújja. A toroktájék jól kikerekedett.

Mell: Széles és telt.

Hát: Rövid és széles, kissé ívelt, hátrafelé enyhén lejt.

Szárnyak: Rövidek, szélesek, a testhez simulnak, a hát jól fedett, a szárnybúbokat a mell tollazata fedi.

Farok: Rövid, széles.

Lábak: Rövidek, simák, a comb alig látható.

Tollazat: Jól fejlett, a testhez simuló.

Színváltozatok: Egyszínű és pikkelyes kék, fekete, vörös és sárga, fehér vagy színes evezőtollak.

Szín és rajz: 

a) Egyszínű kék: Alapszíne tiszta kék, fehér, lehetőleg egyenletes, jól elhatárolt feketén szegélyezett szalagokkal.

b) Pikkelyes kék: Alapszíne tiszta kék, az egész szárnypajzs egyenletesen pikkelyes rajzú.

c) Egyszínű fekete: Alapszíne mélyfekete, lehetőleg zöld fénnyel, a pikkelyes rajznak az egész szárnypajzson egyenletesnek kell lennie.

d) Pikkelyes fekete: Alapszíne fekete, zöld fénnyel, a pikkelyes rajznak az egész szárnypajzson egyenletesnek kell lennie.

e) Egyszínű vörös és sárga: Az alapszín telt, fehér, lehetőleg egyenletes, jól határolt szárnyszalagokkal.

f) Pikkelyes vörös és sárga: Az alapszín telt, a szárnypajzsokon egyenletesen eloszló világos pikkelyes rajzzal.

A hibamentes pikkelyes rajz a szárnypajzs, a vállak és a hát fedőtollainak egyenletes rajzával jön létre. Minden toll zászlójának a tollgerinc mindkét oldalán lehetőleg egyenlő nagyságú, tojásdad alakú, fehér foltnak kell lennie, amely a pikkelyekék változatnál fehéren szegélyezett. A többé-kevésbé háromszöghöz hasonló lefutású tollaknak az alapszínnel megegyező színűnek kell lenniük. A szárnyszalagok a szárnyak egész szélességére terjednek, párhuzamos lefutással, se túl szélesek, se túl keskenyek nem lehetnek. A szárnyszalag színe tiszta fehér, a kék színváltozatnál éles, bársonyfekete szegéllyel határolt.

Durva hibák: Gyenge testalkat, lapos vagy keskeny mell, hosszú hát, tollas láb, nem tiszta vagy fénytelen színű, túl fehér farktő, fehér nadrág, kormos vagy rozsdás rajz, vörösöknél és sárgáknál sötét csőr, a színes szárnyak evezőtollai között fehér toll a farktollak között, a csaposaknál hatnál kevesebb fehér evezőtoll, túl durva vagy finom rajz, a tarkón fehér tollak a pikkelyeseknél, szabálytalan szárnyszalagok.

Értékelés: Összbenyomás – alak – szín – rajz - szalagok.

Gyűrűméret: 9 mm.

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!