Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 16. Fajtaleírás

16. Fajtaleírás

Lengyel Hiúz

Lengyel Hiúz

Kitenyészési hely: Nyugat-Galliciából származó fajta, ahol mintegy másfél százada pikkelyes szárnypajzsú mezei galambok, valamint begyesek (feltehetőleg sziléziai begyesek) keresztezésével állították elő. Első példányai 1870 körül kerültek Németországba.A fajta mai testarányainak elérése német tenyésztők érdeme, amelyet a mondai fajta bekeresztezésével érték el az 1960-as években. A fajtát napjainkban az egész világon ismerik és kedvelik.

Összbenyomás: Erőteljes haszongalambfajta, melle feltűnően széles és mély, súlya 500-600gr.

Fej: Nagy, sima, homloka mérsékleten magas és széles.

Szemek: Az írisz színe a pirostól a narancsszínűig terjedhet. A szemgyűrűk keskenyek, simák, finomak, kékesszürkék, a vörösöknél és sárgáknál világosak.

Csőr: Hosszú, sötétszínű, a vörösöknél és sárgáknál viaszszínű.

Nyak: Rövid és széles, begyét egészen enyhén felfújja. A toroktájék jól kikerekedett.

Mell: Széles és telt.

Hát: Rövid és széles, kissé ívelt, hátrafelé enyhén lejt.

Szárnyak: Rövidek, szélesek, a testhez simulnak, a hát jól fedett, a szárnybúbokat a mell tollazata fedi.

Farok: Rövid, széles.

Lábak: Rövidek, simák, a comb alig látható.

Tollazat: Jól fejlett, a testhez simuló.

Színváltozatok: Egyszínű és pikkelyes kék, fekete, vörös és sárga, fehér vagy színes evezőtollak.

Szín és rajz: 

a) Egyszínű kék: Alapszíne tiszta kék, fehér, lehetőleg egyenletes, jól elhatárolt feketén szegélyezett szalagokkal.

b) Pikkelyes kék: Alapszíne tiszta kék, az egész szárnypajzs egyenletesen pikkelyes rajzú.

c) Egyszínű fekete: Alapszíne mélyfekete, lehetőleg zöld fénnyel, a pikkelyes rajznak az egész szárnypajzson egyenletesnek kell lennie.

d) Pikkelyes fekete: Alapszíne fekete, zöld fénnyel, a pikkelyes rajznak az egész szárnypajzson egyenletesnek kell lennie.

e) Egyszínű vörös és sárga: Az alapszín telt, fehér, lehetőleg egyenletes, jól határolt szárnyszalagokkal.

f) Pikkelyes vörös és sárga: Az alapszín telt, a szárnypajzsokon egyenletesen eloszló világos pikkelyes rajzzal.

A hibamentes pikkelyes rajz a szárnypajzs, a vállak és a hát fedőtollainak egyenletes rajzával jön létre. Minden toll zászlójának a tollgerinc mindkét oldalán lehetőleg egyenlő nagyságú, tojásdad alakú, fehér foltnak kell lennie, amely a pikkelyekék változatnál fehéren szegélyezett. A többé-kevésbé háromszöghöz hasonló lefutású tollaknak az alapszínnel megegyező színűnek kell lenniük. A szárnyszalagok a szárnyak egész szélességére terjednek, párhuzamos lefutással, se túl szélesek, se túl keskenyek nem lehetnek. A szárnyszalag színe tiszta fehér, a kék színváltozatnál éles, bársonyfekete szegéllyel határolt.

Durva hibák: Gyenge testalkat, lapos vagy keskeny mell, hosszú hát, tollas láb, nem tiszta vagy fénytelen színű, túl fehér farktő, fehér nadrág, kormos vagy rozsdás rajz, vörösöknél és sárgáknál sötét csőr, a színes szárnyak evezőtollai között fehér toll a farktollak között, a csaposaknál hatnál kevesebb fehér evezőtoll, túl durva vagy finom rajz, a tarkón fehér tollak a pikkelyeseknél, szabálytalan szárnyszalagok.

Értékelés: Összbenyomás – alak – szín – rajz - szalagok.

Gyűrűméret: 9 mm.

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!