Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 22. Fajtaleírás

22. Fajtaleírás

Taganrogi keringő


Taganrogi keringő fajtaleírása.

 

 

A taganrogi keringő az orosz galambfajták között talán a legkecsesebb. A fajta a nevét az Azovi-tenger partján fekvő településről kapta.

 

Fej: Erre az apró termetű fajtára kicsi, legömbölyített fej a jellemző, mely magasan domborodó homlokkal kezdődve, enyhén ellaposodó ívű fejtetőben jut el a szabályos ívben forduló tarkóhoz. A fej mindig sima.

 

Szem: A szemek sötétek. A szemgyűrűk keskenyek, sápadt színűek, finom szövetűek.

 

Csőr: A csőr a közepesnél rövidebb, tőben vastag, a homlokkal tompaszögben találkozik. A csőrkávák színe világos. A fekete és a kék homlokfoltos színváltozat esetében a felső csőrkáva hegyének sötét jelzettsége megengedett. Az olajszínűek és a homlokfoltos vörösek csőrkávájának kis mértékű pigmentáltsága megengedett.

 

Nyak: A nyak erős alapból indulva,a fej felé elvékonyodik,a toroktáj kis ívben kimetszett. Tartása függőleges, gyakran enyhén hátrahúzott. A nyak izgalmi állapotban rezeg.

 

Mell: A mell mérsékelten emelt, széles, lekerekített és kissé előredomborodó.

 

Hát: A hát nagyon rövid és széles.

 

Szárnyak: A szárnyak a pajzsukban igen szélesek, búbjaikon félig takartak. A hosszukat a farok végétől húzott függőleges egyenes szabja meg, ugyanis a kétoldali evezők egymást érintő hegyei az említett képzeletbeli egyenesig terjedhetnek.

 

Farok: A farok 14-20 kormánytollból áll. Magasra emelt vége enyhén boltozott, s valamivel szélesebb, mint a szárnybúbok külső oldalai közötti távolság.

 

Lábak: A lábak rövidek, simák. A combok legalább félig takartak.

 

Szín: A tollazat fehér alapszínű csak a szárnypajzsok színesek. A szélső 7-12 evezőnek fehérnek kell ennie. Gyakoriak a pajzs színével azonos színű homlokfoltot viselő egyedek.

 

Gyűrűméret: 7mm

 

 

Szín változatok

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!