Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Máté Csaba Mondain és Texán tenyésztő
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Kiemelt Linkek

Texán Tenyésztő Egyesület

V-34 Egri Egyesület

 
Menü
 
Vendégváró
 
Képtár

(katt a képre)

 
Videótár

(Katt a képre)

 
Vendégkönyv

(katt a képre)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lap szerkesztője

MÁTÉ GÁBOR

 
Útvonal tervezők

(katt a képre)

 
Ajánlott böngészők

(katt a képre)

 
Fajtaleírások
Fajtaleírások
: 22. Fajtaleírás

22. Fajtaleírás

Taganrogi keringő


Taganrogi keringő fajtaleírása.

 

 

A taganrogi keringő az orosz galambfajták között talán a legkecsesebb. A fajta a nevét az Azovi-tenger partján fekvő településről kapta.

 

Fej: Erre az apró termetű fajtára kicsi, legömbölyített fej a jellemző, mely magasan domborodó homlokkal kezdődve, enyhén ellaposodó ívű fejtetőben jut el a szabályos ívben forduló tarkóhoz. A fej mindig sima.

 

Szem: A szemek sötétek. A szemgyűrűk keskenyek, sápadt színűek, finom szövetűek.

 

Csőr: A csőr a közepesnél rövidebb, tőben vastag, a homlokkal tompaszögben találkozik. A csőrkávák színe világos. A fekete és a kék homlokfoltos színváltozat esetében a felső csőrkáva hegyének sötét jelzettsége megengedett. Az olajszínűek és a homlokfoltos vörösek csőrkávájának kis mértékű pigmentáltsága megengedett.

 

Nyak: A nyak erős alapból indulva,a fej felé elvékonyodik,a toroktáj kis ívben kimetszett. Tartása függőleges, gyakran enyhén hátrahúzott. A nyak izgalmi állapotban rezeg.

 

Mell: A mell mérsékelten emelt, széles, lekerekített és kissé előredomborodó.

 

Hát: A hát nagyon rövid és széles.

 

Szárnyak: A szárnyak a pajzsukban igen szélesek, búbjaikon félig takartak. A hosszukat a farok végétől húzott függőleges egyenes szabja meg, ugyanis a kétoldali evezők egymást érintő hegyei az említett képzeletbeli egyenesig terjedhetnek.

 

Farok: A farok 14-20 kormánytollból áll. Magasra emelt vége enyhén boltozott, s valamivel szélesebb, mint a szárnybúbok külső oldalai közötti távolság.

 

Lábak: A lábak rövidek, simák. A combok legalább félig takartak.

 

Szín: A tollazat fehér alapszínű csak a szárnypajzsok színesek. A szélső 7-12 evezőnek fehérnek kell ennie. Gyakoriak a pajzs színével azonos színű homlokfoltot viselő egyedek.

 

Gyűrűméret: 7mm

 

 

Szín változatok

 
Hungary
 
Üdvözlet

(Katt a képre)

 
Számláló
Indulás: 2007-11-13
 
Óra
 
Vendégváró
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Névnapok

 
Könyv ajánló

(katt a képre)

 
Weblap fordító
 

A lap látogatói

 (Katt a képre)

 
Modena standard

(katt a képre)

 
Mondain Standard

(katt a képre)

 
Texán standard

(katt a képre)

 
Nemzetközi látogatók

free counters

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!